Tuesday, April 10, 2012

Kıymalı Pide

Sokak lezzetleri, en iyi kebapçılar derken...yavaş yavaş mutfağa giren bendeniz sizlere güzel bir pide tarifi vereceğim, bundan sonra da denenmiş tariflerimi burdan paylaşabilirim...

4 kişilik-12 adet orta boy pide için gerekli malzemeler ;
Hamuru için :
-20 g yaş maya
- 2 su  bardağı ılık su
- 4-5 su bardağı un
-2 tatlı  kaşığı  tuz
- 4 adet kesme şeker
İç malzemeleri*:
-500 g  yağlı kıyma (dana)
-2-3  adet  orta boy soğan  çok ince doğranmış
-2 çay kaşığı  karabiber
-2 çay kaşığı tatlı toz  biber
-2 çay kaşığı  pul biber
-2 tatlı kaşığı biber salçası
-2 tatlı kaşığı tepeleme  domates salçası
-4  tane  orta  boy kabukları soyulmuş domates
-6 adet  sivri  biber
-kaya tuzu
*Vejeteryansanız  iç malzeme olarak; rendelenmiş antep peyniri ,tereyağ ve şekerle yapacağınız karışımı kullanabilirsiniz...
Yapılışı 
- 1 bardak ılık suya maya, şeker ve tuz koyarak , maya köpürene kadar bekletin. Unu ilave edin (eleyerek), gerekirse su ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edip, üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
-İçi için gereken tüm malzemeleri, özellikle sebzeleri  çok ince doğrayarak  iyice karıştırın.
-Kabarmış olan hamurdan yumruk  büyüklüğünde alıp, unlanmış  tezgahta açın.
-Yağlanmış tepsiye yerleştirip, ortasına içi yerleştirin, elinizle malzemeyi eşit olarak yayın, kenarlarını kıvırın
-Önceden ısıtılmış 225 derece turbo fırına, tepsileri yerleştirin. İki rafa da yerleştirilen tepsilerin 15 dk sonra yerlerini değiştirin.
-Piştikten sonra, çıkan pidelerin kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz.
neyse efendiim fırından pidelerin görüntüleri böyle (çook lezzetliydi fırından cıkmış halini çekmeden yedik bitti:) ;


Afiyet olsun şimdiden, denedikten sonra geri bildirimlerinizi bekliyorum ;)

1 comment:

canemine said...

Nefis görünüyorlar eline sağlık :)