Sokak lezzetleri, en iyi kebapçılar derken...yavaş yavaş mutfağa giren bendeniz sizlere güzel bir pide tarifi vereceğim, bundan sonra da denenmiş tariflerimi burdan paylaşabilirim...
4 kişilik-12 adet orta boy pide için gerekli malzemeler ;
Hamuru için :
-20 g yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 4-5 su bardağı un
-2 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet kesme şeker
İç malzemeleri*:
-500 g yağlı kıyma (dana)
-2-3 adet orta boy soğan çok ince doğranmış
-2 çay kaşığı karabiber
-2 çay kaşığı tatlı toz biber
-2 çay kaşığı pul biber
-2 tatlı kaşığı biber salçası
-2 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
-4 tane orta boy kabukları soyulmuş domates
-6 adet sivri biber
-kaya tuzu
*Vejeteryansanız iç malzeme olarak; rendelenmiş antep peyniri ,tereyağ ve şekerle yapacağınız karışımı kullanabilirsiniz...
Yapılışı
- 1 bardak ılık suya maya, şeker ve tuz koyarak , maya köpürene kadar bekletin. Unu ilave edin (eleyerek), gerekirse su ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edip, üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
-İçi için gereken tüm malzemeleri, özellikle sebzeleri çok ince doğrayarak iyice karıştırın.
-Kabarmış olan hamurdan yumruk büyüklüğünde alıp, unlanmış tezgahta açın.
-Yağlanmış tepsiye yerleştirip, ortasına içi yerleştirin, elinizle malzemeyi eşit olarak yayın, kenarlarını kıvırın
-Önceden ısıtılmış 225 derece turbo fırına, tepsileri yerleştirin. İki rafa da yerleştirilen tepsilerin 15 dk sonra yerlerini değiştirin.
-Piştikten sonra, çıkan pidelerin kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz.
neyse efendiim fırından pidelerin görüntüleri böyle (çook lezzetliydi fırından cıkmış halini çekmeden yedik bitti:) ;
Afiyet olsun şimdiden, denedikten sonra geri bildirimlerinizi bekliyorum ;)
4 kişilik-12 adet orta boy pide için gerekli malzemeler ;
Hamuru için :
-20 g yaş maya
- 2 su bardağı ılık su
- 4-5 su bardağı un
-2 tatlı kaşığı tuz
- 4 adet kesme şeker
İç malzemeleri*:
-500 g yağlı kıyma (dana)
-2-3 adet orta boy soğan çok ince doğranmış
-2 çay kaşığı karabiber
-2 çay kaşığı tatlı toz biber
-2 çay kaşığı pul biber
-2 tatlı kaşığı biber salçası
-2 tatlı kaşığı tepeleme domates salçası
-4 tane orta boy kabukları soyulmuş domates
-6 adet sivri biber
-kaya tuzu
*Vejeteryansanız iç malzeme olarak; rendelenmiş antep peyniri ,tereyağ ve şekerle yapacağınız karışımı kullanabilirsiniz...
Yapılışı
- 1 bardak ılık suya maya, şeker ve tuz koyarak , maya köpürene kadar bekletin. Unu ilave edin (eleyerek), gerekirse su ilave ederek yoğurun. Yumuşak bir hamur elde edip, üzerini kapatarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
-İçi için gereken tüm malzemeleri, özellikle sebzeleri çok ince doğrayarak iyice karıştırın.
-Kabarmış olan hamurdan yumruk büyüklüğünde alıp, unlanmış tezgahta açın.
-Yağlanmış tepsiye yerleştirip, ortasına içi yerleştirin, elinizle malzemeyi eşit olarak yayın, kenarlarını kıvırın
-Önceden ısıtılmış 225 derece turbo fırına, tepsileri yerleştirin. İki rafa da yerleştirilen tepsilerin 15 dk sonra yerlerini değiştirin.
-Piştikten sonra, çıkan pidelerin kenarlarına tereyağı sürebilirsiniz.
neyse efendiim fırından pidelerin görüntüleri böyle (çook lezzetliydi fırından cıkmış halini çekmeden yedik bitti:) ;
1 comment:
Nefis görünüyorlar eline sağlık :)
Post a Comment